Wethouder Bouke Velzen opent eerste succesvolle MVO-Café in het Stadstheater

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Nieuws

Op donderdag 15 september jl. is, onder ruime belangstelling, het eerste MVO-café geopend door Wethouder Bouke Velzen. Hij benadrukte dat ondernemers, door hun daadkracht, en creativiteit een belangrijke rol kunnen spelen bij het verduurzamen van de Zoetermeerse samenleving. Hij nodigde ondernemers daarom uit om zich, samen met hem, hiervoor in te zetten. Hierna presenteerde Patricia van Echtelt het onderzoek van SCP, ‘Kansen op een krappe arbeidsmarkt’. De belangrijkste knelpunten die werkgevers ervaren zijn, hoge werkdruk en stress, moeite met werving en hoge loonkosten. Monique Peperkamp van Dolphinflow liet zien en ervaren hoe je de werkdruk en stress kan verlichten. Wim Huurman van Pilatusdam Mens & Organisatie gaf aan hoe je anders kan werven en beter kan inspelen op de veranderde behoefte bij medewerkers. De nieuwe generatie stelt namelijk andere eisen aan hoe het werk georganiseerd is. Hoe beter je hierop inspeelt, hoe groter de kans is op voldoende en gemotiveerde medewerkers. Patrick Verhoef van Binnenbaan en het Werkgeverservicepunt gaf aan wat zij voor ondernemers kunnen betekenen om de werving effectiever te maken en gaf daarbij geslaagde voorbeelden uit de praktijk.

Alle sprekers ontvingen een prachtig duurzaam boeket zonnebloemen, aangeboden door De Duurzame Bloemisten, die ook de ruimtes met zonnebloemen  opfleurden.

Na afloop werd er in een geanimeerde sfeer aan de bar nagepraat. Het volgende MVO-Café is op donderdag 20 oktober a.s. inloop om 17:00 uur en lezingen starten stipt om half 6.  Het gaat dit keer over hoe slim te ‘dealen’ met de hoge energieprijzen. Aanmelding kan via onze contact pagina.