Bestuur

Voorzitter Pim Koenen
Secretaris Dons Herfst
Bestuurslid Martin van der Heijden
Bestuurslid Erwin Westerman

 

We zoeken nog een penningmeester voor onze stichting. Meedenken en meedoen op een plezierige manier is voor ons belangrijk.

Neem contact met ons op voor meer informatie

Pim Koenen

Ik ben een sociaal betrokken ondernemer. Voor mij is ondernemen veel meer dan enkel financiële winst maken. Het is voor mij belangrijk als ondernemer en mens een bijdrage te leveren aan een plezierige en vitale samenleving. Dat geeft mijn werk betekenis. Ik denk dat ik ondernemers kan stimuleren maatschappelijk meer actief te zijn door daadkracht en creativiteit toe te voegen aan bedrijfsvoering.

Ik ben als bedrijfseconoom afgestudeerd aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam en mede-eigenaar van Dolphinflow. Dolphinflow verzorgt coaching en trainingen op het gebied van lifestyle- en performance coaching.

Het is mijn streven om met mijn sterke punten, visie en uitvoering, slagvaardigheid en toegankelijkheid een bijdrage te leven aan het verduurzamen van het Zoetermeerse ondernemersland.

Ik ben nu voorzitter van Stichting MVO Zoetermeer en in het verleden was ik dat van SV DSO en TV Seghwaert en Bestuurder/Directeur van een basisschool.

Dons Herfst

Sinds 1985 woon en werk ik, met veel plezier, als zelfstandig ondernemer in Zoetermeer. De kwaliteit van de directe leefomgeving is voor mij een belangrijke pijler in het bestaan. Dan heb ik het over de samenleving, de natuur en de werk- en woonomgeving.

Iedere reis begint met de eerste stap en iedere stap is een keuze, ik vind het belangrijk om een bijdrage te kunnen leveren om Zoetermeerse ondernemers te motiveren om (nog) meer duurzame keuzes te maken. Het is fantastisch om te zien hoeveel duurzame bedrijven er al in Zoetermeer gevestigd zijn en hoe mooi het is, als deze voorlopers bereid zouden zijn hun kennis- en kunde qua duurzaamheid met anderen te delen.

Maatschappelijk verantwoord- en betrokken ondernemen, met oog voor mens en samenleving zal uiteindelijk tot de grootste winst voor alle partijen leiden.

Op dit moment ben ik secretaris bij onze Stichting MVO Zoetermeer.

Martin van der Heijden

Denken, dromen en doen

Geboren in Benthuizen, maar opgegroeid in Zoetermeer. Ten tijde dat de Brinkers-fabriek nog midden in de Dorpsstraat gevestigd was en er in twee-richtingen ook bussen en vrachtwagens reden.

Creatief geschoold, van Marketing tot Academie voor Beeldende Kunsten heb ik mij eigenlijk altijd ingezet of misschien wel bemoeid met bedrijven, verenigingen en organisaties. Pure interesse of misschien wel vanuit mijn ADHD eigenschappen, maar tóch ergens de drive, dat praten goed is maar actief meedoen beter. Niet van de zijkant, maar vol er tegenaan. Met open vizier en altijd oplossend.

Mijn omgeving betitelt mij als verbinder en dat voelt ook wel zo. Omdenken en komen tot werkbare ideeën bij allerlei vraagstukken heeft mij veel plezier opgeleverd. Natuurlijk met vallen en opstaan, maar achteraf zonder spijt, erg leerzaam. Blijft het plezier van het creatieve denkproces. Denken, dromen en doen is eigenlijk mijn levenshouding. Maar ook vooral doen als slagroom op de taart voor het denkwerk.

Met MVOZ staan we op het punt van een nieuwe periode. Na erg veel mooie projecten met mooie mensen zijn we nu aanbeland voor de uitdaging om Duurzaamheid voor eens en altijd goed op de kaart te zetten. Onlosmakelijk te verbinden met de eigen locatie en niet blind zijn voor delen en betrekken van interessante mensen, clubs en organisaties. Er is heel veel te doen en met de huidige betrokken bestuurders en oud-bestuurders willen we dat ook graag aanpakken. Verbinden wat elkaar versterkt en er zijn voor diegene die ons nodig heeft.

Ik ben blij een bijdrage te mogen leveren.

Erwin Westerman

Als voormalig eigenaar van Bloembinderij de Nobel, ben ik altijd betrokken geweest met het verduurzamen van onze branche.

Aan ons product kun je geen kenmerken vinden of het milieuvriendelijk of duurzaam gekweekt is, vandaar dat ik mij sinds 2007 actief heb ingezet voor het creëren van een officieel gecrediteerd keurmerk voor de bloemist, welke in 2009 tot stand is gekomen onder de naam barometer duurzame bloemist, waarbij nu ruim 560 bloemisten in Nederland zich aangesloten hebben. In 2015 ben ik medeoprichter geweest van de “duurzame bloemisten groep” waar inmiddels 234 bloemisten zijn aangesloten en in het bezit zijn van het keurmerk. De DBG is een coöperatie zonder winstoogmerk waarbij ik op dit moment voorzitter van de raad van bestuur ben.

Mijn doel met MVO Zoetermeer is, de huidige ondernemers en instellingen die in Zoetermeer actief zijn, meer in te laten zien dat duurzaam ondernemen uiteindelijk op alle fronten rendabel is, zowel financieel, als maatschappelijk.

Het is mijn streven om ook in Zoetermeer een barometer duurzame ondernemer te creëren, een meer duurzame versie van het SEBO keurmerk, hierover zullen we op den duur in onderhandeling gaan met de Gemeente.